Lai svētki būtu viegli!

Nepamatota zāļu lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai. Vienmēr konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.
Svētku laiks gribot negribot izvēršas arī par lielu ēšanas maratonu. It sevišķi, ja ir jādodas ciemos pie vairākiem radiniekiem un nereti pat vienā dienā un, protams, ka visi ir centušies ko gatavot un nav pieklājīgi atteikties no cienasta un beigu beigās sanāk visa par daudz.


Ja ir radusies smaguma sajūtas pakrūtē pārēšanās rezultātā, palīdzēs enzīmpreparātu lietošana, kuri nodrošina aizkuņģa dziedzera fermentus (lipāzi, amilāzi, tripsīnu) pietiekamā daudzumā, lai sašķeltu nesagremoto barību - taukus, olbaltumvielas un ogļhidrātus vai vienkārši palīdzētu gremošanas procesiem. Ja ir zināms, ka gaidāma sātīgāka ēšana, tad vislabāk tās var iedzert  jau kopā ar maltīti vai pus stundu pirms tās. 


Pārlieku asa vai cepta ēdiena izraisīto dedzināšanu kuņģī, ja tā nav patstāvīgi ilgstoša jau, vislabāk "dzēst" ar jebkuru antacīdus saturošu preparātu, kas neitralizē kuņģa skābi praktiski uzreiz pēc to iedzeršanas. 


Ja gadījies iemalkot tā vairāk kādu karstvīna vai šampanieša glāzi, lai nemostos nākamajā rītā ar sāpošu galvu un sliktu pašsajūtu, pirms gulētiešanas var iedzert 3 kapsulas uztura bagātinātāju “Skaidrais rīts”, kura sastāvā ir dažādu ārstniecības augu ekstrakti, kas palīdz neitralizēt ar alkohola lietošanu saistītās nepatīkamās sekas.


Pēc svētkiem ieteicams izdzert desmit dienu kursu ar kādu no organisma attīrošajām tējām, piemēram, Dr.Tereško “Organisma attīrīšanai” vai Dr.Pakalns “Tīrs organisms” kopā ar tām lietojot vismaz 1,5 litriem ūdens dienā, lai izvadītu laukā visu lieko. 


Ņemot vērā, ka Ziemassvētki un Jaunais gads tiek pavadīts pie bagātīgi klāta galda un ēdiens, kas tiek servēts bieži vien ir diezgan sātīgs un nereti arī trekns, tad vajadzētu padomāt par savu aknu veselību un vislabāk gan attīrīs, gan atjaunos aknu šūnas kāds no bezrecepšu medikamentiem. Papildus tam var dzert kādu aknām paredzētu tēju, piemēram,  Dr.Tereško "Aknām" vai Dr.Pakalns "Aknu veselībai"

Farmaceites Blogs

Farmaceites Blogs
Rekomendētie raksti × +