Labsajūtas SPA grūtniecei jeb 3 stundas miera


VCA Poliklīnika AURA piedāvā speciāli grūtniecēm veidotu SPA programmu - nomierinošas procedūras, nesteidzīgu atpūtu un relaksāciju.

Šis ir ļoti īpašs laiks jebkurai topošajai māmiņai, bet arī ne viegls, tāpēc programmā iekļautās procedūras ir tieši paredzētas, lai atvieglotu sievietei šo grūtniecības laiku. 

Šāda apmeklējuma ieguvumi ir pozitīvas sajūtas un relaksācija, mazinātas muguras un galvassāpes, novērsta plecu un kakla muskuļu spriedze un uzlabota kopējā emocionālā pašsajūta. 

Dietologa konsultācija - komentē uztura speciāliste Marina Kaplāne 

Man, kā uztura speciālistei, šobrīd ir ļoti svarīgi aktualizēt jautājumus, kas saistīti ar uzturu grūtniecēm. Būtiski ir sniegt informāciju par veselīga un droša uztura nozīmīgumu grūtniecības laikā un mainīt attieksmi par ēšanas paradumiem grūtniecēm. Grūtnieces ir vairāk jāizglīto par riskiem, kas saistīti ar lieko svaru un jāskaidro normāla svara loma veselības saglabāšanai grūtniecības laikā. Liekais svars un aptaukošanās grūtniecības laikā ir riska faktori, kas var izraisīt dažādas komplikācijas pašai grūtniecei un arī apdraudēt bērna veselību vai pat dzīvību. Pašlaik 20 līdz 40 procenti sieviešu grūtniecības laikā ir lielāks svara pieaugums nekā tas ir ieteicams grūtniecības laikā. Rezultātā palielinās komplikāciju risks mātei un bērnam. Liekais svars un aptaukošanās grūtniecības laikā nereti ir iemesls spontāniem abortiem, augļa orgānu sistēmas attīstības traucējumiem, priekšlaicīgām dzemdībām, neiznēsātu bērnu dzimšanai, nedzīvi dzimušiem bērniem un bērnu mirstībai pirmajā dzīves nedēļā.

Mātes un bērna veselība ir viena no sabiedrības veselības jomām un vesels bērns ir veselas sabiedrības priekšnoteikums. Katrai grūtniecei jābūt zināšanām par uztura piramīdu, veselīgiem un neveselīgiem produktiem, ieteicamo uzturu grūtniecības laikā un tā nozīmi visa mūža veselībā. Jābūt vismaz ieskatam par ĶMI (ķermeņa masas indekss) un optimālu svara pieaugumu grūtniecības laikā.

Psihoterapeita konsultācija - komentē ārste - psihoterapeite Maija Dubava

Jau kopš seniem laikiem ir zināms, ka grūtniecības laikā sievietes psihē notiek izmaiņas, kas gatavo viņas empātijas un pieķeršanās veidošanos, mātišķības spēju. Mūsdienu neirozinātnes ir konstatējušas nozīmīgas izmaiņas smadzeņu pelēkajā vielā, kam ir izskaidrojums no evolūcijas perspektīvas: mātes smadzenes gatavojas uzdevumiem un prioritātēm, kas būs saistīti ar bērna audzināšanu. Aktivējas ķermeniskas atmiņas, kas ir saistītas ar grūtnieces pašas ļoti agrīnām pieredzēm, kas glabājas mandeļveida kodolā, kas nosaka paaugstinātu trauksmes, baiļu līmeni. 

Šīs kognitīvās un emocionālās pārmaiņas grūtniecības laikā var radīt neizpratni un bažas, tādēļ būtu vēlms visām grūtniecēm saņemt dažas izskaidrojošas un atbalstošas sarunas ar ārstu - psihoterapeitu. Šādas vienas sarunas ilgums ir 60 minūtes un atkarībā no tā, kāda ir grūtnieces emocionālā situācija, var būt nepieciešamas vairākas šādas sarunas.

Masāžas - komentē masiere Natālija Lisenko

Masāža palīdz mazināt tūsku un atvieglojot smaguma sajūtu kājās, piešķirot tām patīkamu vieglumu. Tās laikā uzlabojas asinsrites un limfas cirkulācija, kā rezultātā tiek uzlabots ādas tonuss. Palīdz arī mazināt slodzi uz pēdām un novērš sāpes. Vajadzīgais masāžu biežums jāizvērtē indivduāli, bet parasti tas ir sākumā trīs reizes nedēļā un turpmāk divas reizes nedēļā vai retāk, atkarībā no kāju stāvokļa. Ir iespēja arī pieteikties uz bezmaksas konsultāciju, kuras laikā viss tiks izstāstīts un izskaidrots. Jāņem vērā, ka, ja ir paplašināti asinsvadi vai varikozās problēmas, tad masāža gan nebūs īstais risinājums. Šajā gadījumā nepieciešama nopietnāka ārstēšana.

Pakalpojumu ir iespējams saņemt VCA poliklīnikā AURA, iepriekš pierakstoties pa tālruni  200 15 889. 

Farmaceites Blogs

Farmaceites Blogs
Rekomendētie raksti × +