Aptieciņa Tava atvaļinājuma ceļa somā


Vasara ir karstākais atvaļinājumu laiks un visbiežāk cilvēki savus atvaļinājumus izmanto, lai dotos tuvākos vai tālākos ceļojumos un izbraucienos ārpus ierastās ikdienas steigas. Somu kravāšana pirms došanās ceļā ir neatņemama tā visa sastāvdaļa, bet ko likt somā no aptiekas produkcijas? Viss, protams, atkarīgs gan no galamērķa, gan arī atpūtas veida. Esam apkopojuši populārākos gadījumus un produktus katram no tiem! 

Ja atvaļinājuma laikā paredzēts daudz staigāt un aktīvi to pavadīt, īpaši kāpjot kalnos, ejot pārgājienos, tad noteikti līdz būtu vēlams paņemt magnija preparātus, kas lieti noderēs pie muskuļu pārpūles un novērsīs vai arī atvieglos stāvokli krampju gadījumā. Aktīva atpūta nereti var beigties arī ar mazākām vai lielākām traumām, tāpēc, protams, līdzi jāieliek dažāda veida plāksteri, kāds dezinficējošs līdzeklis un brūču ziede, kā arī var paņemt līdz katram gadījumam gelu pret sasitumiem un sastiepumiem un elastīgu saiti. Papildus enerģiju dos kompleksi ar Žeņšeņ saknes ekstraktu. Tos gan vislabāk sākt lietot aptuveni mēnesi pirms došanās ceļojumā.

Ceļojuma laikā nekad nevar paredzēt laikapstākļus vai arī var gadīties apaukstēties kondicioniera dēļ transportā vai viesnīcā, neparedzamu lietus gāžu vai gaisa temperatūras izmaiņu rezultātā. Līdz ar to, lai saaukstēšanās nesabojātu visu atvaļinājumu, ieteicams somā ielikt pirmās nepieciešamības medikamentus pret temperatūru, kakla sāpēm, iesnām, kā arī C vitamīnu 500 mg vai 1000 mg tabletēs vai kapsulās vai arī kādu C vitamīnu saturošu karsto dzērienu.

Citās valstīs var būt mums svešu sugu kukaiņi, kuru kodumi var izraisīt negaidītas alerģiskas reakcijas, tāpēc līdz derēs paņemt jebkuras pretalerģijas zāles, bet labāk, protams, izvēlēties tādas, kas nerada miega efektu.  

Pretsāpju zālēm noteikti vajadzētu būt līdzi katrā ceļasomā. Vislabāk izvēlēties universālu medikamentu, kas līdzēs pie dažāda rakstura sāpēm, kā piemēram, ibuprofēnu saturoši līdzekļi. 

Noderēt var arī acu pilieni, kas būtu gan ar iekaisumu mazinoša, gan arī vienlaicīgi derētu acu skalošanai, ja acī trāpījis kāds svešķermenis. Labs risinājums ir izvēlēties acu pilienus, kuri ir fasēti mazos vienreizējai lietošanai paredzētos flakoniņos, jo parasti acu pielini pudelītēs pēc to atvēršanas nav derīgi ilgāk par 6 mēnešiem, bet bieži vien tikai 3 mēnešus. 

Gremošanas sistēmai noteikti var paņemt, ir parasto aktivēto ogli. Atrisinās gan pārtikas saindēšanās problēmas, gan sliktu dūšu un mazinās šķidru vēdera izeju. Ja braukšana paredzēta uz eksotiskākām zemēm, tad lietderīgi paņemt līdz arī laktobaktērijas saturošus preparātus, kuras palīdzēs vispār stabilizēt visu kuņģa-zarnu trakta darbību neierastāka ēdiena gadījumā. Ja ir zināms, ka pārsvarā maltītes būs asas, tad, pat ja nav paaugstināta kuņģa skābe ikdienā, tad tik un tā jāpaņem līdz skābi mazinoši medikamenti, jo ass ēdiens var kairināt kuņģa gļotādu un izraisīt pārmērīgu skābes skerēciju un dedzināšanu. 

Lielas laika joslu starpības var izsaukt miega traucējumus, tādēļ, lai organismam palīdzētu adaptēties pirmās dienas jaunā vietā miega uzlabošanai var lietot dažādus dabīgos miega līdzekļus, kam sastāvā ir ārstniecības augu ekstrakti, melatonīns un B grupas vitamīni.

Cilvēkiem, kuri slimo ar hroniskām slimībam, jāatceras paņemt līdz visu medikamentus, kuri tiek lietoti ikdienā, jo ārzemēs medikamentiem var būt citi nosaukumi vai arī tādu var nebūs vispār, turklāt recepšu zāļu kārtība katrā valstī var atšķirties un, ja zāles nav līdz, tad var gadīties, ka nav arī iespējas uz vietas tās iegādāties.

Tā kā ir vasaras sezona, bet īpaši dodoties uz siltajām zemēm, nedrīkst aizmirst par saules aizsarglīdzekļiem gan pieaugušajiem, gan bērniem un arī padomāt par to, ko lietot, ja gadītos apdegt. Ādas sajūtu atvieglošanai pēc saules apdegumiem labi līdzēs pantenolu saturošas putas un losjoni, alvejas gels, kā arī speciāli pēcsauļošanās losjoni, kas atvēsina un nomierina ādu. 

Farmaceites Blogs

Farmaceites Blogs
Rekomendētie raksti × +