Peldsezona ir atklāta!


Iestājoties vasarai un aktīvi atsākoties peldēšanas sezonai, biežāk sastopamas kļūst arī urīnceļu infekcijas. Atkarībā no smaguma ar šādām situācijām ir iespējams tikt galā paša spēkiem vai arī jādodas pie ārsta. Ja ir zināma nosliece uz šādām problēmām, vajadzētu būt īpaši piesardzīgam ar peldēšanos un sekot līdzi ūdens temperatūrām peldvietās. 

Visbiežāk sastopams ir urīnceļu gļotādas iekaisums jeb cistīts un ar to izteikti vairāk, anatomisko īpatnību dēļ, slimo sievietes. Cistītam raksturīgi simptomi ir sāpes urīnpūslī, velkošas sāpes muguras vai vēdera lejasdaļā un bieža urinācija, ko izraisa bakēriju radītais kairinājums. Var būt akūts cistīts, kam raksturīga pēkšņa simptomu sākšanās, bet, ja tas notiek divas vai trīs reizes gadā, tad tā ir pazīme, kas liecina par hronisku cistītu. Viena no galvenajām problēmām ārstēšanā ir plaša antbiotiku lietošana, kas noved pie bakēriju rezistences. 

Saskaroties ar pirmajiem simptomiem, kas var liecināt par iekaisumu, vēlams uzreiz sākt lietot aptiekās nopērkamos bezrecepšu medikamentus, tējas un uztura bagātinātājus. Ja stāvoklis ir relatīvi viegls, tad, lietojot tos desmit dienu kursa veidā, iespējama izārstēšanās arī bez antibiotikām, kaut gan  tā nav garantēta, jo bezrecepšu medikamenti, kuri pieejami aptiekās urīnceļu infekciju ārstēšanai ir homeopātija vai arī tie ir dažādu ārstneicības augu preparāti. Uztura bagātinātaju sastāvā parasti ir dzērveņu ekstrakts kopā ar citiem ārstniecības augiem, piemēram, uztura bagātinātājs Jonax Uronex

Tā kā galvenais izraisītājs 70 - 95% gadījumu ir E.coli baktērija un 5 - 10% gadījumu Staphylococcus saprophyticus, tad pilnīgu ārstēšanas efektivitāti nodrošina antibiotiku lietošana, kuru iespējams nozīmēt, veicot urīnanalīzes, lai varētu veikt atbilstošu antibiotiku izvēli. Līdz galam neizārstēta infekcija rada tās atkārtošanos, kas prasa jau rūpīgāku ārstēšanu, tādēļ svarīgi ir laicīgi vērsties pie ārsta un lietot medikamentus un uztura bagātinātājus atbilstoši norādēm.

Cistīta profilaksei pirmais noteikums ir izvairīties no organisma atdzišanas, kā arī sekot līdzi organisma stāvoklim un rūpīgi ievērot personīgo higiēnu. Uzturā lietot vairāk šķidruma, īpaši lietderīgi ir dzērveņu un brūkleņu morsi, tējas, arī dzērvenes saturoši uztura bagātinātāji, piemēram, Soluro Active. Aptiekā var iegādāties tējas Dr.Pakalns "Nierēm un urīnsistēmai" un Dr. Tereško veselības tēja "Nierēm". Tās droši var lietot kā papildus līdzekli ārstēšanas terapijas laikā, gan arī pastāvīgi profilakses nolūkos.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizvieto pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!

Raksts satur informāciju no http://www.doctus.lv/article/urincelu-infekcijas-pieaugusajiem-un-berniem-egramata;
http://www.mfd.lv/post_info.php?cPath=128&products_id=561

Farmaceites Blogs

Farmaceites Blogs
Rekomendētie raksti × +