Nelūgtie iemītnieki


Vasaras atpūta laukos un nometnēs ir beigusies un ir laiks atgriezties bērnudārzos un skolās, bet gadās, kad pēc vasaras atpūtas bērni atgriežas ar jauniem iemītniekiem matos. Lai arī daudziem mūsdienās šķiet, ka šādai problēmai vairs nevajadzētu eksistēt, tā tomēr pastāv un ir katra mazā skolēna vecāku murgs. 

Galvas utis ir parazīti, kas spēj pašas iestiprināties cilvēka matos un barojas, sūcot asinis. Viena utu mātīte var dienā izdēt līdz sešām oliņām (gnīdām). Pieaugušas utis ir sezama sēkliņas izmērā un bieži ir grūti pamanīt, jo tās var būt no gaišas līdz brūnai krāsai un saplūst ar galvas ādu un matiem. Tā kā galvas utis spēj dzīvot tikai uz cilvēka galvas, tad tās nevar dabūt no mājdzīvniekiem. Galvas utis neprot lidot vai lēkt – tās pārvietojas nonākot tiešā kontaktā ar cilvēka matiem, saskaroties galvām, no apģērba u.tml.. Tām ir sešas kājas ar spīlēm, ar kuru palīdzību tās ieķeras matos un tādejādi pārvietojas. Galvas utis var atrasties jebkur uz galvas, bet visbiežāk mājo pakauša daļā un ap ausīm, kur ir siltāks. Šī liksta var piemeklēt jebkuru cilvēku, bet skolas vecuma bērni ir lielākajā riska grupā, jo šajā vecumā bērni daudz rotaļājas, esot tuvu viens otram.

Lai atbrīvotos no utīm pavisam, pirmais solis ir tās likvidēt, tad attīrīt matus un galvas ādu no gnīdām, izmantojot tam speciāli paredzētu ķemmīti, kā arī nomainīt gultasveļu, ķemmes un izmazgāt apģērbu, kas bijis saskarē ar utīm. Mūsdienās aptiekās ir pieejam dažādi līdzekļi utu likvidēšanai, un viena no populārākajām ir Paranit pretutu līdzekļu līnija, kurā ir četri produkti šīs problēmas risināšanai.





Ja skolā vai bērnudārzā, kuru jūsu bērns apmeklē, kādam bērnam ir konstatētas utis, tad aizsardzības nolūkos šajā laikā ieteicams mazgāt matus ar Paranit Protection šampūnu, kuru var lietot jau no divu gadu vecuma. Paranit Protection šampūns ir jālieto ik pa 2-3 dienām 2 nedēļas parastā šampūna vietā – tas mazgā matus un vienlaikus aizsargā pret galvas utīm, izjaucot to dzīves ciklu un apturot utu invāziju pirms tās iespējamā sākuma.

Ja gadījumā esat sava bērna galvā atraduši kustīgās radības, tad utu un gnīdu iznīcināšanai ir paredzēts Paranit šampūns, ko var lietot bērniem no divu gadu vecuma. Šampūns iedarbojas jau desmit minūšu laikā, nosmacējot un atūdeņojot galvas utis un gnīdas, vienlaicīgi arī izmzgājot matus. Komplektā ir arī smalkzaru ķemme, ar kuru izķemmēt no matiem mirušās utis un gnīdas. Alternatīva šampūnam ir Paranit aerosols, kuru var lietot jau no sešu mēnešu vecuma. Tā iedarbības princips ir tāds pats, kā šampūnam, un tas iedarbojas 15 minūšu laikā. Pēc lietošanas līdzeklis no matiem ir jāizmazgā ar parasto šampūnu, bet, labākam rezultātam, var lietot speciālo pēc ārstēšanas paredzēto Paranit šampūnu.

Paranit pēc procedūras šampūns ieteicams, lai maksimāli atvieglotu matu mazgāšanu pēc jebkura eļļu saturoša utu iznīcināšanas līdzekļa lietošanas. Tas perfekti izmazgā matus ar vienu lietošanas reizi, un atvieglo utu un gnīdu izķemmēšanu. Šampūns bagātināts ar keratīnu, augu ekstraktiem, kondicenējošām sastāvdaļām, kas piešķir matiem arī dabīgu mirdzumu. Piemērots lietošanai no sešu mēnešu vecuma.

Rakstā iekļauta informācija no http://www.healthline.com/health/lice-whar-are-lice#treatment4

Farmaceites Blogs

Farmaceites Blogs
Rekomendētie raksti × +