4 ieteikumi saspringtajam sesijas laikam

Nepamatota zāļu lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai. Vienmēr konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.
Latvijas augstskolās šobrīd strauji tuvojas pirmā studiju semestra beigas un attiecīgi arī ziemas sesijas sākums. Savā piecu gadu darba pieredzē aptiekā varu teikt, ka diezgan bieži tajā mēdza ienākt jaunieši ar lūgumu iegādāties ko nomierinošu saspringtajam sesijas laikam vai kaut ko atmiņas un smadzeņu darbības uzlabošanai, jo pēc divām vai trīs dienām būs jākārto eksāmens.
           
Jāatzīst, ka neviens no šāda veida preparātiem nesniedz vēlamo efektu tik īsā laika posmā, tādēļ  par to jādomā laicīgi un pēdējais laiks, kad sākt tos lietot, ir vismaz vienu mēnesi (ideālā gadījumā divus līdz trīs mēnešus) pirms sesijas sākuma. 

Ārstniecības augam Ginkgo Biloba piemīt asinsriti uzlabojoša darbība ne tikai perifērajos asinsvados (tā lietošana palīdz novērts roku un kāju tirpšanu), bet tas arī veicina smadzeņu asinsapgādi un līdz ar to šūnas tiek labāk apgādātas gan ar skābekli, gan arī ar barības vielām, līdz ar to aktivizējas domāšana un uzlabojas atmiņa. Standartizētu Ginkgo Biloba ekstraktu (deva un lietošana ir klīniski pierādīta) satur bezrecepšu medikamenti.

Lai papildinātu smadzeņu apgādi ar nepieciešamajām uzturvielām, ieteicams lietot tieši tam speciāli paredzētus vitamīnu kompleksus, piemēram, viens no tādiem ir “Neurozan”, kas satur aminoskābes, vitamīnus un minerālvielas, kā arī Q10, kas nodrošina organisma šūnas ar papildus enerģiju. 

Cīņai ar stresu eksāmenu laikā, kad nepieciešams nomierinošs efekts, bet papildus miegainība, it īpaši pa dienu, nav nepieciešama, labs variants, ko izvēlēties ir “Herba Stress” komplekss nervu sistēmai, jo tas satur gan ārstniecības augu esktraktus, kas iedarbojas nomierinoši uz nervu sistēmu, gan Žeņšeņa saknes ekstraktu, kas savukārt sniedz tonizējošu efektu. 

Visa organisma veselībai iesaka regulāri lietot Omega-3 tauksābes, kurām ir arī labvēlīga ietekme uz smadzeņu darbību, jo tās piedalās smadzeņu šūnu membrānu veidošanas procesā un regulē to funkcijas. Omega-3 ir neaizvietojamas taukskābes un cilvēka organisms nespēj tās sintezēt, tāpēc tās nepieciešams uzņemt ar uzturu, tomēr lai nodrošinātu vajadzīgo daudzumu, papildus jālieto zivju eļļa uztura bagātinātāju veidā. Pieaugušam cilvēkam dienā nepieciešams 1 000 mg Omega-3 taukskābju, ko parasti satur viena zivju eļļas kapsula, kuru ieteicams lietot galvenās ēdienreizes laikā, tādejādi nodrošinot labāku uzsūkšanos organismā. Lietošanas kurss un ilgums nav ierobežots.

           


Farmaceites Blogs

Farmaceites Blogs
Rekomendētie raksti × +